Pesten megőrültem volna – #onlineportré

„Már tavalyelőtt el kellett jönnöm Pestről, mert kiraktak az albérletből, és nem volt pénzem másikra. Hazajöttem Kiskunhalasra. Itt viszont nem ismerek senkit, a barátaim mind a fővárosban vannak. Tehát az elmúlt két évben egyébként sem találkoztam túl sok emberrel, alig mozdulok ki. Nincs ezzel bajom. Elég antiszociális vagyok, korábban sem voltam benne a pezsgésben.

Viszont, ha az elmúlt évet Pesten kellett volna töltenem, szerintem megőrültem volna. Eleve egy állati nyomasztó helyen laktam, bent a nyolcadik kerület kellős közepén. Itt legalább van kert, vannak állatok. Már négy kutyám is van, a láncról mentettük meg őket.

Most van polgári munkám is, külsős újságíró vagyok (István író és képregényrajzoló – a szerző), van internet, itthonról tudok dolgozni. Az elmúlt évben saját kiadót alapítottam, hamarosan megjelenik az első két kötetünk. Ráment a gatyám is, úgyhogy muszáj működnie.

Ha majd vége a járványnak, jó lenne visszakerülni Pestre. Nehéz lesz albérletet találni, mert most már nincs az az isten, hogy a kutyáimtól elszakadjak. A barátokkal Messengeren tartjuk a kapcsolatot, de azért az nem ugyanaz, mintha személyesen találkoznánk.

Micsoda? Hogy ez már a harmadik hullám? Mintha hallottam volna róla valamit…”

István, író, képregényrajzoló

Az elmúlt egy évben a virtuális térben éltem az életemet. Online meditáció, online jóga, online edzések, online vásárlás, nyelvórák és előadások. És online találkozások a barátokkal, a családdal.

Vajon mások élete is ennyire átalakult? Miként változott meg az ismerőseim élete az elmúlt egy évben? Hogy viselik a harmadik hullámot? Mi az, ami legjobban hiányzik nekik a „normális” életből? Erről kérdeztem őket, majd portrét készítettem róluk élő netkapcsolaton keresztül, vagyis online (az otthonomban megtalálható alapanyagok, tárgyak segítségével).

#onlineportré #harmadikhullám #INKkérdez #Istvánmondja