Lassan már a Domestost is felforralom – #onlineportré

„Mivel a szemüveg gyógyászati segédeszköznek számít, illetve egészségügyi szolgáltatók vagyunk, minket nem érintettek a bezárások, egy-két héttől eltekintve végig nyitva lehetett az optika az elmúlt évben. Ahogy egy szerelvénybolt sem zárhat be, és mondhatják azt, ha csőtörés van, hogy hadd folyjon a víz, mi sem mondhatjuk a pácienseknek, hogy valahogy bírják ki szemüveg nélkül.

Édesanyámmal saját vállalkozásunk van. Némileg visszaesett a forgalmunk, mert az emberek nem mászkálnak annyira, aki teheti, későbbre halasztja a szemvizsgálatot, az új szemüveg készítését. Jelzik is az idősebb vásárlók, hogy majd jönnének, de még csak az első oltásuk van meg, és ha már eddig kibírták, megvárják a másodikat. Most volt itt egy néni is, aki mondta, hogy írjam be vizsgálatra, de úgy, hogy előtte és utána egy órával ne legyen senki, mert ő annyira retteg a fertőzéstől. Mondtam, hogy jó, megoldjuk. De mi amúgy is nagyon figyelünk, abszolút csíramentesek vagyunk, folyamatosan fertőtlenítünk. Komolyan, lassan már a Domestost is felforralom.

Nekem annyiban változott az életem, hogy maszkot kell hordani, most is itt van a nyakamban. A kezemet meg korábban is elég sokat mostam. Hétvégente a telekre járok, építem a házam, jó lenne már beköltözni. Azért egy étterembe már beülnék.”

(Csaba, optikus)

Az elmúlt egy évben a virtuális térben éltem az életemet. Online meditáció, online jóga, online edzések, online vásárlás, nyelvórák és előadások. És online találkozások a barátokkal, a családdal.

Vajon mások élete is ennyire átalakult? Miként változott meg az ismerőseim élete az elmúlt egy évben? Hogy viselik a harmadik hullámot? Mi az, ami legjobban hiányzik nekik a „normális” életből? Erről kérdeztem őket, majd portrét készítettem róluk élő netkapcsolaton keresztül, vagyis online (az otthonomban megtalálható alapanyagok, tárgyak segítségével).

#onlineportré #harmadikhullám #INKkérdez #Csabamondja