• Home
  • /
  • onlineportré
  • /
  • Ne csak a pénzkeresésről és a saját ambícióinkról szóljon az élet – #onlineportré

Ne csak a pénzkeresésről és a saját ambícióinkról szóljon az élet – #onlineportré

„Hangszerkészítő vagyok, korábban egy hangszerboltban dolgoztam, ami tavaly márciusban bezárt. Elkezdtem itthonról dolgozni, több-kevesebb megrendelés mindig akadt, volt spórolt pénzünk is, vagyis fenn tudtuk tartani az életünket. Aztán a feleségemnek megszűnt a munkahelye, én is munkanélküli lettem. Három hónapig kaptuk a munkanélküli járulékot. A járvány csendesedni látszott, nekünk pedig volt időnk és spórolt pénzünk, elmentünk az El Camino zarándoklatra. Akkor még azt gondoltuk, hogy mire hazatérünk, már régen vége ennek az egésznek. Tévedtünk.

Viszont a Caminon jött az isteni sugallat, hogy főznöm kellene, sok emberre. Már korábban is gondoltam rá, hogy jó lenne önkénteskedni, időnként mások érdekeit is előtérbe helyezni, hogy ne csak a pénzkeresésről és a saját ambícióinkról szóljon az élet. Mi igazából nem kerültünk nehéz helyzetbe, és arra gondoltam, valahogy segíteni kellene azoknak, akiknek annyija sincs, mint amennyi nekünk van. Azóta a krisnásokhoz járunk ételosztásra a feleségemmel, én már a konyhán, a főzésbe is besegítek. Közben közalkalmazott lettem egy zeneiskolában, a feleségemnek is újra lett munkája.

Jó lenne már jönni-menni, beülni valahova kajálni, elmenni koncertre, színházba, de különösebben nem hiányzik semmi a „normális” életből. Egyébként úgy vettem észre, az emberek már tesznek az egészre. Múltkor láttuk, hogy az egyik kocsmában ott bandáztak az emberek, söröztek, cigiztek maszk nélkül. Vagy sokkal durvább szigorításokra lenne szükség, vagy hagyni az egészet a francba.”

(Gábor, hangszerkészítő)

Az elmúlt egy évben a virtuális térben éltem az életemet. Online meditáció, online jóga, online edzések, online vásárlás, nyelvórák és előadások. És online találkozások a barátokkal, a családdal.

Vajon mások élete is ennyire átalakult? Miként változott meg az ismerőseim élete az elmúlt egy évben? Hogy viselik a harmadik hullámot? Mi az, ami legjobban hiányzik nekik a „normális” életből? Erről kérdeztem őket, majd portrét készítettem róluk élő netkapcsolaton keresztül, vagyis online (az otthonomban megtalálható alapanyagok, tárgyak segítségével).

#onlineportré #harmadikhullám #INKkérdez #Gábormondja