Élet két négyzetméteren

Azért valljuk be, néha igencsak idegőrlő, ha két négyzetméteres a lakrészed, amin ráadásul egy lakótárssal kell osztozkodnod. A legkisebb mozgást is szinte lehetetlen anélkül kivitelezni, hogy ne verd le a másik veséjét könyökkel, vagy taposs rá a kezére. Vagy amikor átöltözöl, akkor ne dobd az arcába a szennyest. Esetleg amikor átfordulsz a másik oldaladra, akkor ne húzd le róla a takarót. De ha a pulcsidat keresed, azt is nagy eséllyel alóla kell kirángatnod.

Szó mi szó, sokszor szükség van a hidegvérre, és arra, hogy némi öniróniával szemléld a helyzetet.

Jól gondold meg tehát, hogy kivel költözöl be egy furgonba!

Na meg itt van még a két kutya. Imádnak például öt centiről az arcodba lihegni. És remek házőrzők. Minden apró zajra ugatnak az éjszaka közepén. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen akusztikája van a furgonnak! Azért biztos, ami biztos kicsit ugrálnak is hozzá, akárki is közeledik az éj leple alatt, nem árt, ha tudja, hogy jó a kocsi rugózása.

Mivel kint megint esik az eső, most épp bent ücsörögnek a vezetőfülkében. Egy ideig én magam is ott ültem az ötvenkilós berni pásztor-kuvasz keverék Nipli mellett az anyósülésen (a vezetőülést befoglalta Stucni kutya mind a 11 kilójával), de az a helyzet, hogy egyszerűen kitúrt. Eleinte, csak kedvesen bámult az arcomba, aztán ide-oda rakosgatta mancsait a billentyűzeten, majd száznyolcvan fokos fordulatot vett, és arcomba tolta a szebbik felét. Nem volt más választásom, hátramenekültem az alvórészbe gubbasztani. Ő meg persze ott terpeszkedik elégedetten. A kis rohadék.

ml1_1 (8 of 9)

 

Ezek után nem csoda, ha néha elfog az érzés, hogy nincs elég terem. Mielőtt azonban nagyon belelovallnám magam a gondolatba, egy határozott mozdulattal szélesre tárom a furgon ajtaját, és rájövök:

hiszen nappali az egész világ!

És milyen frankó már a kilátás nem?

ml1_1 (9 of 9)

 

Csatlakozz az utazáshoz a Facebookon is!

Volt már olyan, hogy beszálltál a liftbe, és arra gondoltál, hogy valójában nem is mozog a lift? Hogy valójában egy helyben áll, és amíg becsukódik és kinyílik újra az ajtaja, valaki átrendezi odakint a teret? Mint ahogy a díszletet átrendezik a függöny mögött a színdarab szünetében.

Itt aztán lehet ezzel szórakozni.

Ajtó bezár.

Kinyit.

ml1_1 (1 of 9)

 

Ajtó bezár.

Kinyit.

ml1_1 (2 of 9)

 

Ajtó bezár.

Kinyit.

nappali

 

Jó móka nem?

Mit is mondtam, hány négyzetméteren élek?