Hogyan menjél világgá?

Úgy döntöttél, hogy felkerekedsz? Íme, néhány tipp az induláshoz.

Álmodozz.

Ha meguntad az álmodozást, gondolj egy merészet.

Néhány hét hezitálás után felejtsd el az ellenérveket.

Mondj fel a munkahelyeden, számold fel a vállalkozásodat. Sajnos ez van, bármennyire is szeretnéd, két helyen úgysem lehetsz egyszerre.

Nem árt, ha van egy autód, amiben viszonylag kényelmesen elférsz akkor is, ha az összeszerelhető standtól kezdve a két kutyán át több hónapnyi cuccod is benne van. Hogy kinek mi a kényelem, az persze relatív. Íróasztalról és franciaágyról nyilván ne is álmodozz. Valójában elég, ha van egy matracod. Külön méretre vágva. A szabványméret nem fér be.

Tervezd meg az új pecót.vanhome

Csatlakozz az utazáshoz a Facebookon is!

Legyen egy olyan férfi – vagy nő – a közeledben, aki nem csak okos és szép, de még ügyes kezű ezermester is, és el tud végezni kisebb átalakításokat a járgányon.

ml1_1 (1 of 1)Az indulás előtti utolsó néhány hétben amennyire csak lehet, csökkentsd le az alvással töltött órák számát, hogy a maradék leadandó melóiddal időben végezzél. Előny, ha szereted a kávét és nem csak kényszerből iszod.

Készülj fel a bürokrácia elleni harcra. Tudtad például, hogy a szemétszállítást nem lehet csak úgy lemondani, legfeljebb kérheted a szüneteltetését? És azt, hogy míg a szolgáltatás megrendeléséhez meghatalmazást kell adnod a férjednek, hogy intézkedhessen a nevedben, a szüneteltetés kérésénél már neked kell meghatalmazást kérned a férjedtől, hogy te intézkedhess? Mai beugratós kérdésünk: vajon kell meghatalmazást adnod a férjednek, hogy adhasson neked meghatalmazást?

Jöhet a villany, a gáz, az új telefon- és netelőfizetés intézése. Jó szórakozást kívánok!

Írj listát azokról a dolgokról, amiket magaddal akarsz vinni.

Írj újabb listát azokról a dolgokról, amelyekre tényleg szükséged van.

Pakold össze, amit magaddal akarsz vinni. Használd a második listát.

Mindent összepakoltál? Rendben. Nem fog beférni, szóval szelektálj.

ml_1 (5 of 8)

Hidd el, mindig lehet tovább szűkíteni azoknak a tárgyaknak a listáját, amelyek szükségesek ahhoz, hogy túléljél a 21. században. Ugyan a hippi életmódhoz hozzátartozik a gitár, de be kell látnod, a szájharmonika is megteszi. És sokkal kevesebb helyet foglal. És úgysem fogod használni.

Igen, jól sejted, a kedvenc ülőpárnádat is nyugodtan otthon hagyhatod.

Búcsúbuli az összes haverral… csak szeretnéd. Mire idáig jutsz nem maradt semmire időd indulás előtt, szóval örülj neki, ha a legjobb baráthoz/barátnőhöz fel tudsz ugrani egy sörre/kávéra.

Indulj el!

ml_1 (6 of 8)

 

Egy hét után szembesülj vele, hogy mennyi felesleges vackot sikerült mégis magaddal hoznod.

A telefontöltő persze otthon maradt.

Rá se ránts. Úton vagy. A többi majd jön magától.

 

Csatlakozz az utazáshoz a Facebookon is!